Curaçao top 10 links Curaçao voor beginners Curaçao zonkalender     
   
 

Curaçao met kinderen vakantie gevaren overnachten zien & doen praktische informatie over deze site

 
All-inclusive Curaçao
Tijdens een All Inclusive Curaçao zult u zich geen dag vervelen. Huur een auto, rijd richting Westpunt en snorkel langs de kust bij Playa Kalki of ga mee met een van de excursieboten richting de Caribische Zee. Mogelijk spot u een dolfijn en kunt u tevreden neerploffen onder een palmboom op Mambo Beach. Na alle activiteit heeft u vast trek gekregen. In uw hotel van Arke is het ‘all you can eat’, elke dag opnieuw!
Dat boek komt wel uit
De boel de boel laten gaat prima lukken tijdens een All Inclusive op Curaçao. Geen boodschappen doen of bedenken wat u vanavond weer eens gaat eten. Zelfs uw drankje ligt binnen handbereik bij de poolbar. De zon die bovenaan de hemel staat, het witte zandstrand en de relaxte sfeer van de plaatselijke bevolking zullen u goed doen! Op een comfortabel ligbedje onder een wuivende palmboom aan het zwembad van uw luxe All Inclusive hotel in Piscadera Baai komt dat ene boek deze vakantie gegarandeerd uit. Vergeet niet om af en toe op te kijken en te genieten van het uitzicht op de azuurblauwe Caribische Zee. De kinderen maken vriendjes met een potje beachvolleybal en uw partner dobbert ondertussen in het heerlijke warme zeewater. De ober brengt u een 'bolo di manteka', een lekkere botercake die binnen no time op is. Ja, tijdens een all-inclusive vakantie in Curaçao komt u echt tot rust. Maar wist u dat er zoveel meer te doen en te zien is op dit tropische eiland?

 

Gezelschap van een dolfijn
Wat dacht u van een ochtendje snorkelen? Huur een auto ter plaatse en ontdek de verschillende mogelijkheden op Curaçao. In het westen van het eiland bevindt zich bijvoorbeeld Playa Kalki. Dit kleine strandje dat tussen kalkstenen rotsen verborgen ligt is de ideale plek voor een snorkelavontuur. De verschillende vissoorten, in alle kleuren van de regenboog, zullen u nieuwsgierig gadeslaan terwijl u door het heldere water zweeft. De koraalformaties zijn hier bijzonder mooi en er is ook een duikschool aanwezig als u meer de diepte in wilt. Met een beetje geluk spot u misschien nog wel wat dolfijnen die in de verte voorbij zwemmen. Maar niet getreurd als dit niet lukt. In het Spaanse Water bij Nieuwpoort kunt u op een heuse dolfijnen of zelfs haaien excursie deelnemen. Zwemmen of duiken met deze indrukwekkende zeedieren staat garant voor nog dagen napraten. Neem uw onderwater camera en fototoestel maar mee. Thuis kunt u opscheppen mét fotobewijs.
Romantiek en praatjes in de grotten van Hato
Op zoek naar nog wat avontuur? Stop maar met zoeken, want dan is een uitstapje naar de Grotten van Hato het antwoord. In het oosten van Curaçao bevindt zich een ondergrondse wereld tussen het weelderige groen. In de tijd van de slavenhandel schuilden gevluchte slaven hier maanden achtereen. Maar nog voordat de slaven hier onderdoken, waren de grotten de verblijfplaats van de Ararwak Indianen. De 1.500 jaar oude grottekeningen zijn vermoedelijk dan ook van hen en bevinden zich zowel aan de binnen- als buitenkant van de grotten. Tijdens een rondleiding door de koele ruimtes gevuld met stalagmieten en stalactieten zal de gids u meer vertellen over de geschiedenis van de grotten. De lichtjes langs de wandelpaden geven de grot een romantische uitstraling, maar zijn gedimd om de vleermuizen niet aan het schrikken te maken. Genoeg reden om uw partner stiekem vast te pakken.
Klaar voor het volgende avontuur tijdens een familievakantie op Curaçao? Breng dan een bezoek aan de Ostrich Farm ook in het oosten van Curaçao. Op deze boerderij worden struisvogels gekweekt voor hun eieren en vlees. Tijdens een ‘safari’ kunt u deze krachtige vogels van dichtbij bekijken en zelfs voeren. Hierna kunt u nog een beetje rondlopen en de andere dieren die hier wonen bewonderen: van brutale agapornissen tot luie hangbuikzwijnen.
Dansen tot de volgende ochtend
Na zo'n drukke dag nog niet moe? Geen enkel probleem tijdens een All Inclusive Curaçao. Bezoek een van de spectaculaire shows in uw luxe hotel, of ontspan tijdens een filmavondje op Mambo Beach. In de openlucht, onder de sterrenhemel naar een ‘blockbuster’ kijken in een luchtige zomeroutfit. Beter kan niet. Wat dacht u van een patatje mayo als snack? De Nederlandse snackbar op Mambo Beach zorgt daar wel voor. Als dansliefhebber zit u ook goed op dit strand. Restaurants en bars op Mambo Beach worden 's avonds omgetoverd tot heuse discotheken en beachclubs zoals bijvoorbeeld het populaire 'Wet & Wild'. Dans tot in de vroege uurtjes op de hippe muziek die uit de boxen schalt. Om de tijd hoeft u zich geen zorgen te maken. Het is immers vakantie.
 

© dimi3.nl / Curaçaometkinderen.nl - alle rechten voorbehouden - cookiebeleid