Curaçao top 10 links Curaçao voor beginners Curaçao zonkalender     
   
 

Curaçao met kinderen vakantie gevaren overnachten zien & doen praktische informatie over deze site

 
Praktische informatie voor een vakantie op Curaçao met kinderen
Zeker met kinderen is een goede reisvoorbereiding essentieel. Op de pagina reisinformatie van Curaçaovoorbeginners.nl staat uitgebreide informatie over een groot aantal uiteenlopende onderwerpen. Een overzicht van alle praktische info op Curaçaovoorbeginners.nl:
afval
cruisepassagiers
douane
drinkwater
drugs
elektriciteit
feestdagen
fooien
gezondheid
gratis informatie
internet / wifi
muggen
openingstijden
taal
taxi's
tijdsverschil
vaccinaties
veiligheid
zandvliegjes
zonkracht

 

De volgende reisinformatie en praktische info is specifiek gericht op vakantie met kinderen naar Curaçao.
Jetlag
Vliegen naar Curaçao betekent het overbruggen van tijdsverschil. Kinderen die in een zeer vast slaapritme zitten kunnen daar erg gevoelig voor zijn. Omdat het tijdsverschil aanzienlijk is (5 uur tijdens wintertijd en 6 uur tijdens zomertijd), is het lastig om het Nederlandse patroon aan te houden als je in Curaçao aangekomen bent. Dat zou betekenen dat je midden in de nacht met je kroost opstaat om te ontbijten en de kinderen rond het middaguur alweer naar bed brengt. De beste manier om tijdsverschil bij reizen in westelijke richting te overbruggen is de zogenaamde ‘harde reset’. Probeer direct om het leefritme van Curaçao over te nemen. Dat zal niet altijd even gemakkelijk zijn, maar na een paar dagen is je lichaam hergeprogrammeerd. Ook bij de kinderen zal dat het geval zijn. Bij de terugreis kun je het beste in stapjes van 2 uur per dag terug gaan naar het Nederlandse ritme.
Luiers en babyvoeding
Op Curaçao kun je in elke supermarkt luiers kopen in alle soorten en maten. Het aanbod wat betreft merken kan per supermarkt verschillend zijn. In de supermarkt van Albert Heijn lijkt het assortiment het meest op dat van Nederland. De meeste producten die hier verkocht worden zijn afkomstig uit Nederland. In de schappen treft je dan ook gewoon Pampers aan zoals we die in Nederland ook kennen. Hetzelfde geldt voor babyvoeding. Producten van Olvarit, Friso en Zwitsal kun je dan ook volop kopen bij AH en mogelijk ook bij Centrum Supermarkt en Vreugdenhil.
Miniclubs/kinderclubs
Steeds meer hotels op Curaçao zijn voorzien van een miniclub of kinderclub. Soms gaat het slechts om een beperkte ruimte waar kinderen wat kunnen knutselen, spelen of film kijken. Soms is er sprake van een actief team dat wekelijks een leuk programma in elkaar schroeft om kinderen van pakweg 5 tot 12 jaar te entertainen met verschillende onderdelen. Het aanbod is per hotel verschillend. Ook is er een verschil in de manier waarop het aangeboden wordt. Soms is er sprake van een gratis entertainmentclub waarbij het als het ware in de prijs inbegrepen is, soms moet je (aanzienlijk hoge) prijzen per dagdeel betalen waarbij de kinderclub als betaalde oppas fungeert.
Paspoort
Het is belangrijk om te weten dat ook kinderen een eigen geldig paspoort dienen te hebben. Inschrijving in het paspoort van één van de ouders volstaat niet om af te reizen naar Curaçao.
Vaccinaties
Kinderen die het volledige Nederlandse vaccinatieprogramma doorlopen hebben zullen waarschijnlijk geen extra inentingen nodig hebben. Het is verstandig om vooraf informatie in te winnen bij een in reisvaccinaties gespecialiseerde arts omtrent eventuele extra inentingen voor baby’s en kinderen die nog niet alle inentingen gehad hebben.
 

© dimi3.nl / Curaçaometkinderen.nl - alle rechten voorbehouden - cookiebeleid