Waar op Curaçao kun je het beste overnachten met kinderen?

Je bent van plan om met je kind(eren) lekker een ontspannen gezinsvakantie op Curaçao te gaan vieren. Hartstikke leuk, natuurlijk. Maar waar kun je het beste overnachten op Curaçao? Wat zijn de beste plekken om met kinderen te verblijven en waar niet? Welke hotels en appartementen zijn uitstekend geschikt om met je kids een heerlijke vakantie te vieren? Wij proberen op deze pagina antwoord te geven op deze vragen.

Willemstad

Voor het juiste vakantiegevoel is het mede belangrijk om een juiste keuze te maken wat betreft de ligging van de accommodatie. Voor gezinnen met kinderen zouden we willen adviseren om geen accommodatie in het centrum Willemstad te kiezen. Strand is er amper te vinden, met uitzondering van het kunstmatige strand van het Renaissance Hotel. Willemstad is leuk om overdag een keer te bezoeken, maar onze keuze zou het niet zijn voor een vakantie met kinderen. Beter zit je al ten westen van Willemstad, waar het Marriott en Hilton hotel aan Piscaderabaai een optie zouden zijn. Hoewel met name het Marriott ook leuk is voor kinderen, zijn deze hotels echter meer ingesteld op volwassen gasten die geen entertainment nodig hebben.

Wil je een all inclusive vakantie op Curaçao vieren? Dan is het Corendon Mangrove Beach Resort een uitstekend resort om met kinderen naartoe te gaan.

Blauwbaai

Wat meer naar het westen toe ligt het relatief jonge Blue Bay Resort. De appartementen zijn ruim en dankzij de meerdere slaapkamers heel geschikt voor gezinnen. De mooiste ligging hebben de appartementen die in de categorie ‘The Ocean‘ verhuurd worden. Deze hebben frontaal uitzicht op het zandstrand van Blauwbaai. Nadeel van Blue Bay is dat je een auto nodig hebt om boodschappen te doen of buiten het resort iets te zien. Via Sunny Cars kun je eenvoudig een huurauto op

Blue Bay Resort

Het rustige noordwesten

Wie vooral rust wil én wil genieten van prachtige stranden die kan kiezen voor het redelijk ongerepte noordwesten van Curaçao. Vanaf Lagun tot Westpunt liggen een aantal mooie stranden en een aantal accommodaties die de moeite waard zijn. Leuk is zijn de appartementen van Lagun Blou (prachtig uitzicht). Prachtige verwennerij vind je in het Sandton Kura Hulanda Lodge & Beach Club. Of dit de ambiance is waar je kinderen in weg moet zetten is voor ieder persoonlijk. Sommige kinderen zijn ongeleide projectielen die barsten van de energie terwijl andere kinderen net als hun ouders bijna de hele dag kunnen chillen.

Het populaire zuidwesten

De meeste ouders die met hun kind(eren) naar Curaçao kiezen voor een verblijf bij Sea Aquarium Beach, Jan Thiel of in één van de villawijken rondom Spaanse Water. Mooie resorts zoals Papayo Beach Resort, Chocogo Resort en Livingstone Jan Thiel Resort bieden leuke accommodaties voor gezinnen en liggen op een steenworp afstand van het strand van Jan Thiel. Strandbar Zanzibar is daar ook erg geliefd onder Nederlandse toeristen die met hun jonge kinderen pizza gaan eten of met hun oudere kroost genieten van livemuziek op zaterdagavond. Als je geen verzorging of animatie nodig hebt dan zijn de vele villa’s die je in dit stuk van Curaçao aantreft een aanrader. De meeste villa’s liggen binnen beveiligde wijken/parken en zijn voorzien van een privézwembad. Als je een huurauto hebt dan rijd je binnen een kwartier naar het strand van Jan Thiel of naar Willemstad. In dit deel van Curaçao liggen ook meerdere supermarkten waaronder een Albert Heijn (Van der Tweel) die een vergelijkbaar assortiment heeft zoals je het in Nederland bij AH gewend bent.